A dokumentumot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Csang Hua-li, a kínai műsorszolgáltató elnöke írta alá – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda.

Tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar közmédia, és ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében.

Az MTVA ezúttal a Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartományi műholdas csatornát működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást.

Az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását.

Magyarország az első számú célpont, ez a keleti nyitás hozadéka

A jelenlegi világgazdasági változások bizonyítják a keleti nyitás stratégiájának helyességét, amelynek nyomán mára Magyarország vált a kínai vállalatok első számú közép-európai beruházási célpontjává – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Bővebben>>>

Miről is állapodtak meg?

A most aláírt dokumentum szerint a két fél a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén.

A megállapodás hosszútávon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív műsorokat – írták a közös nyilatkozatban.

Az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez.

Egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek.