A portál szerint még 19 óra után is 2-300 tüntető volt a helyszínen, és nem sokkal azután, hogy felszólították őket arra, hogy hagyják abba a jogsértést, és menjenek fel a járdára, legalább 100-150 egyenruhás rendőr vonult fel a hídra.

Többen tiltakozásul leültek a sínekre, és a rendőri felszólításra sem mozdultak. Az intézkedésnek azonban nem álltak ellen, így többeket is felemeltek a rendőrök és kivittek a sínekről. Dulakodás vagy más erőszakos viselkedés itt nem történt, a Telex szerint azonban később a híd közepéről valakit elvittek a rendőrök.

Háromnegyed nyolc után már senki nem volt a villamossíneken, és pár perccel később be tudod gurulni a 4-6-os villamos a Jászai Mari térre, ami órák óta a Margit híd közepén rostokolt.

Délelőtt a Kossuth téren kezdődött a tüntetés a katatörvény módosítása ellen. Innen vonultak át a Margit hídhoz, amit lezártak, és 11 óra óta nem tudnak átmenni a villamosok és az autók.

A kormány hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek a kisadózók tételes adójáról (kata) szabályairól szóló törvénytervezetet, amely szerint csak a lakosságnak szolgáltatást vagy termékeket eladó vállalkozások választhatják.

A jogszabályt kedden meg is szavazták.

Az új szabályok a következők: 

  • a kata bevételi értékhatára 18 millió forintra emelkedik az eddigi 12 millióról, 
  • az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint,
  • az adónem új szabályai szerint a színlelt munkaviszony kizárása érdekében is: az adózási formát csak a lakosságnak saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók választhatják. Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne.