Tavaly tíz százalékkal növekedett a grilltermékek piaca elsősorban a szupermarketekben - idézi a Világgazdaság a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felmérését. A koronavírus-járvány jelentősen megváltoztatta az emberek életét, szokásait. A két évvel ezelőtti tavaszi járványhelyzet után, 2020 nyarán sokan vették elő a grillrácsot és a grillezéshez használt eszközöket.
A nyárra a járványügyi intézkedések nagy részét feloldották, de a szabadidő eltöltéséhez továbbra is sokan választották a grillezést, családi vagy baráti körben. Ez a folyamat még inkább felerősödött 2021-ben, amikor az év első felében a beoltott embereket már a járványtól való félelem sem korlátozta a közös programok szervezésében. Így erősen nőtt a nagyobb kiszerelésű grilltermékek iránti kereslet.
Kapcsolódó
Az élelmiszergyártók a keresletre reagálva új grilltermékekkel jelentek meg a piacon, de még mindig a grillhúsok és -kolbászok vezetik a listát. Sokan sütnek grillen halat, gombát, paprikát és egyéb zöldségeket is, sőt az erre alkalmas gyümölcsök is egyre több rácson vagy grillfólián jelennek meg mostanában. Az alapanyagok mellett egyre bővül a grillételekhez való szószok és mártások választéka, sőt már léteznek kifejezetten grillezéshez ajánlott borok is.
Legolvasottabb
Leállították a karácsonykor eltűnt úszók keresését
Karácsonyi sokk: elvitték az orbitális nagyságú főnyereményt
Provokáció vagy véletlen? Lengyel vadászgépek árnyékként követték az orosz felderítőt
Sorra érkeznek a panaszok, teljes a káosz: eltűnnek a csomagok, a pénz sem kerül vissza
Hiába mentek utcára a fuvarozók, egy tollvonással pontot tett az ügy végére a kormány
Bombariadó az Ukrajnából érkező vonatokon, utasokat szállítottak le Magyarországon
Nyugdíjasok figyelem: itt a bejelentés, ekkor kapnak pénzt 2026-ban
Üzenetet küld az állam a betegeknek: új szabály jön az EESZT-ben, ennek sokan nem fognak örülni
Csilliárdokat keresnek ezek játékosok – ők lettek 2025 leggazdagabb sportolói