Összevonják és Budai József személyében közös vezetőt neveznek ki az OTP nyugdíj- és egészségpénztárának az élére. Az új, korábban bankbiztosítási és lakástakarék-termékekért felelős ügyvezető a két szervezet működésének hatékonyabb összehangolását szeretné megvalósítani – írja az MTI.

Az átalakítással ügyfélbaráttá kívánják tenni az öngondoskodási szolgáltatásokat, az új koncepció részeként célul tűzték ki a digitális kiszolgálás felhasználóbaráttá tételét.

A cég közleménye szerint az OTP a magyarországi öngondoskodási piac vezető vállalata. A több mint 264 ezer fős nyugdíjpénztári tagságtól tavaly 25 milliárd forint egyéni és 9,4 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás érkezett – 15 százalékkal több, mint a 2022-es évben. A nyugdíjpénztárral egyesített OTP Egészségpénztár pedig több mint 360 ezer taggal és 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, a vagyona meghaladja a 23 milliárd forintot.

Az egyesített OTP-pénztárak több mint 620 ezres taglétszámmal és az 50 milliárd forintot bőven meghaladó vagyonnal rendelkeznek.

Extra pénzeső a nyugdíjpénztárakban

Soha ekkora hozamot nem értek még el a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak, mint tavaly – ez derül ki a Bank360.hu elemzéséből.Ha kíváncsi a részletekre