Az OTP Bank a digitális, elektronikus átutalásoknál egyszámjegyű, a többi díjnál differenciált ármódosítást hajt végre 2024. március 1-től lakossági ügyfeleinél. Ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ügyfelek többsége egyszámjegyű emelést fog érzékelni az előző évben kifizetett banki díjaihoz képest.

A bankoknak lehetősége van akár az inflációt elérő szinten emelni a számlavezetési díjakat, az OTP Bank azonban állítása szerint nem ezt a megoldást választotta.

Egyes szolgáltatásoknál például továbbra is marad az ingyenesség:

  • továbbra is díjmentesen biztosítja az OTP Junior számlát (számlavezetés, éves bankkártya díj, valamint Internet és Mobilbanki szolgáltatás) a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 000 forintig;
  • az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad az akciós díjmentesség 20 000 forint alatti utalások esetében, havonta összesen 500 000 forint összegig, amihez csupán az ügyfeleknek igényelniük kell a megfelelő kedvezményelemet.

Az elektronikus átutalások, valamint bizonyos számlacsomagok esetében egyszámjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek, a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek­ többsége az előző évi költségekhez képest egyszámjegyű emelkedést fog tapasztalni.

Az OTP Bank nemcsak a bankolási szokásokat vette figyelembe az árazási gyakorlat kialakításakor, hanem az ügyfelek utazási szokásait is. Hiszen az Árfolyam+ kedvezménycsomag - bevezetése óta - nagyon népszerű az ügyfelek körében, mert ezzel a megoldással bankkártyás vásárlás esetén középárfolyamon vásárolhatnak külföldi utazásaik során. Emiatt az OTP Bank a csomag díjmentességét egy évvel meghosszabbítja. A szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik, és valamennyi devizanemre érvényes lesz.

Az új díjak 2024. február 9-től a hitelintézet érintett termékoldalain a hirdetményekben vagy a kondíciók aloldalon találhatóak meg – teszik hozzá.