Zaporizzsja megyében 20 katona vesztette életét pénteken egy katonai kitüntetési ünnepségen elkövetett orosz rakétatámadás során. Az ukrán elnök részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozónak, de azt is megemlítette, hogy a tragédia „elkerülhető lett volna”. – írja a Kyiv Independent.

Zelenszkij megemlítette beszédje során, hogy a tragédia következtében büntetőeljárás is indult. Hozzátette, „a legfontosabb, hogy kiderüljön a teljes igazság a történtekről, és hogy megakadályozzuk, hogy ez még egyszer előforduljon.”

Az ukrán elnök arra tett ígéretet, hogy a fegyveres erőknél változtatások hajt végre a hanyagság, a szovjet korszak gyakorlatai és a bürokrácia ellen.

Viktor Mykyta, a Zakarpatszkaja terület kormányzója, ahol a dandár hagyományosan állomásozik, szombaton azt írta, hogy a hivatalos tájékoztatás után és a támadó brigád engedélyével „parancsot adnak ki a munkácsi 128-as számú különálló hegyi rohamdandár tiszteletére.”

 

Zelenszkij meghívta Trumpot Ukrajnába

Több támogatást kért vasárnap Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államoktól, s meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt Ukrajnába, hogy meggyőződhessen a konfliktus mértékéről.
Bővebben--->