A 2024-es naptár 10 ezer darabos kezdeti példányszáma hamar elkelt, amelynek minden egyes darabja 5,46 dollárral a prosztatarák kutatására fordítható. A kalendáriumokat olyan hamar elkapkodták, így újabbakat kellett nyomtatni – áll a The Guardian cikkében. 

„Nagyon köszönöm a novemberi támogatást. Az adományokkal és a naptárakkal együtt jelentős összeget gyűjtöttünk össze a Movember számára. A végleges összeget a következő napokban számoljuk ki, de körülbelül 150 ezer dollárnyi adományról beszélünk!” – jelentette be Bottas csütörtökön az Instagram oldalán. 

Az Alfa Romeo pilótája Paul Ripke fotóssal közösen találta ki a naptár ötletét, miután párja, az ausztrál kerékpárosnő, Tiffany Cromwell készített egy képet Bottasról, amint meztelenül fekszik egy patakban a coloradói Aspenben. A fotó népszerűnek bizonyult az Instagramon, és szintén jótékonysági célokból adták el.

Sokan nem értették a Forma-1-es pilóta meztelenkedését 

A finn atléta rengeteg kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy miért készíttetett ilyen képeket. Bottas a Las Vegas-i Nagydíjon úgy nyilatkozott, hogy amikor elmagyarázza a jótékonysági szempontokat, az emberek általában megértik a döntést a projekt mögött. Ő minden esetre nagyon jól érezte magát a képek készítése közben.

A pilóta azt is hozzátette, hogy édesanyjának voltak kezdeti fenntartásai. Nem igazán ért jól angolul, és a néhány videó amit Bottas feltöltött még a tervezési fázisokban, eléggé összezavarta. Miután az édesanya megkérdőjelezte fia döntését, Bottas elmagyarázta neki a jótékonysági okot, aki így megértette a helyzetet.

(Kiffer Anna)