A kábítószerekről, a pszichotróp anyagokról és készítményekről szóló törvény módosításának tervezete szerint Szlovákiában betiltanák a HHC, a HHC-P és a HHC-O anyagú szereket, melyeket jelenleg speciális automatákból, legálisan lehet megvásárolni az országban.

Az egészségügyi minisztérium dokumentumában azt írták, hogy a HHC-t a THC-tartalmú kannabisztermékek legális helyettesítőjeként forgalmazzák, noha a rendelkezésre álló adatok szerint a HHC hatásai hasonlóak a THC-éhez – írja az Új Szó.

A HHC és a kapcsolódó anyagok hatásairól folyó kutatások eredményei szerint a HHC pszichológiai és fizikai függőséget okozhat, ami megváltozott viselkedéssel, továbbá súlyos egészségügyi és pszichoszociális következményekkel járhat a tárcavezető szerint.

A HHC-t gyakran kiskorúak is fogyasztják, közülük pedig korábban többen is kórházban kötöttek ki.

A szlovák egészségügyi tárca már korábban is kijelentette, hogy a tiltott anyagok közé kell sorolni a szert, tavaly év végén pedig az Országos Gyermekbetegségek Intézetének orvosai is figyelmeztetést adtak ki a HHC fiatalokra jelentett veszélyeiről.

Drogautomaták lepték el a szomszédot, már a Csallóközben is könnyedén be lehet tépni

Úgy tűnik Szlovákiában az állami szervek rá sem hederítenek a félszintetikus kábítószerek terjedésére. Igaz a drogbizniszben utazók egy jelentős kiskaput használnak ki.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→