A brit lottótársaságnak már kezdettől fogva gyanús volt a történet, így nem voltak hajlandók kifizetni a nyereményt a két tartósan munkanélküli, Jon-Ross Watson és Mark Goodram javára.

Biztonsági felvételek is megörökítették a The Sun szerint a két bűnöző örömpillanatait, amikor rájöttek, hogy 4 millió fontot nyertek, csakhogy a nyereményből végül egyetlen penny-t sem láttak.

szerencsejáték vállalat akkor kezdett gyanakodni, amikor Goodram megpróbált igényelni a pénzt, és véletlenül elszólta magát, hogy valójában nincs is bankszámlája. A vállalat ekkor nyomozást indított, melynek során kiderült, hogy a kártya, amivel a szelvényeket vásárolták, lopott volt.

Annak ellenére, hogy egyre jobban szorult a hurok a két férfi nyakán, mégis tiltakoztak a gyanúval szemben. Azt nyilatkozták, hogy a cég szórakozik velük, mert büntetett előéletűek.

A 2019-ben történt incidens végül egy hosszabb eljárásba torkollott, melynek végén a csalók beismerték tettüket, amiért 18 hónap börtönbüntetést kaptak.

Shelly Britles, az egyik csalóval, Goodrammal két évig járt, a történtek után pedig azt mondta a brit lapnak, hogy a „nyereményt” a volt barátja piti bűncselekményeiben érintett áldozatok között kellene szétosztani.

Észre sem vesszük? Percenként 50 ezret lopnak tőlünk

Kevesebb pénzt lopnak az ügyfelektől átutalásos csalással, a bankkártyás visszaélések száma és értéke azonban még mindig kiugróan magas. Néhány egyszerű szabály betartásával szinte nullára csökkenthetjük a banki csalások kockázatát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->