A Ryanair ír légitársaság csütörtökön közölte, hogy június 3-ától újraindítja járatait Izraelbe, miután a Ben Gurion nemzetközi repülőtér úgy döntött, hogy újra megnyitja a fapados terminált. Az ír légitársaság korábban vitába keveredett a reptérrel arról, hogy melyik terminált használhatja.

„Nagyszerű hír, hogy a Ben Gurion repülőtér újra megnyitja az 1-es terminált, ami lehetővé teszi, hogy a Ryanair június 3-ától, hétfőtől újraindítsa tel-avivi járatait, heti 40 járattal olyan kulcsfontosságú piacokra, mint Ciprus, Németország, Görögország és Olaszország” – mondta a légitársaság szóvivője.

A legtöbb nagy nemzetközi légitársaság a Hamász palesztin fegyveres csoport október 7-i támadásait követően függesztette fel az Izraelbe irányuló járatokat.

Decemberben a Lufthansa Airlines már bejelentette, hogy január 8-tól újraindítja járatait Tel-Avivba, kezdetben heti 20 járattal. A Ryanair már korábban, februárban újraindította járatait a Ben Gurionra, de még ugyanabban a hónapban ismét felfüggesztette azokat, a terminálhasználati kalamajka miatt.