Szerdán adták át a Rolling Stones legendák hatalmas bronzszobrait szülővárosukban, Dartfordban, ahol 1961-ben a vasútállomáson először találkozott egymással Mick Jagger és Keith Richards. 

A Dartford Borough Council megbízásából elkészített szobrokon a 79 éves Richards gitározik, a 80 éves Jagger pedig mikrofonnal a kezében táncol.

Az Amy Goodman szobrász (képünkön) készítette alkotások a "The Glimmer Twins", azaz A Csillogó Ikrek) nevet kapták, mely álnevet Jagger és Richards a ’70-es évek közepétől használta kettőjükre.

A The Guardian szerint Goodman úgy döntött, hogy úgy ábrázolja a rockereket, ahogyan a 80-as években voltak: „Bármelyik időt választhattam volna a késő tinédzserkoruk és a 70-es évek vége között."

Mick Jagger és Keith Richards bronzszobrai alkotójukkal, Amy Goodman szobrásszal

Richards lánya, Angela és unokája, Ava is jelen volt a One Bell Cornerben, a városközpontban tartott leleplezésen – írja a lap.

Jeremy Kite, a Dartford Borough Council vezetője a BBC-nek úgy nyilatkozott: „Azt szeretnénk, ha a mai fiatal kreatív emberek átvennének egy kicsit a Mick és Keith szelleméből, és követnék az álmaikat".

Nem kell, hogy zene legyen, és nem lesznek olyan híresek, mint a Rolling Stones, de ha az orvostudomány, a művészet vagy a környezetvédelem területén teszik a dolgukat, az fantasztikus lenne. Azt akarom, hogy az emberek ránézzenek erre, és azt mondják: Mi dartfordiak vagyunk, mi is megtehetjük ezt

A szobrokon kívül Dartfordban korábban több utcát is elneveztek már Rolling Stone-dalokról, köztük a Little Red Walk, az Angie Mews és a Ruby Tuesday Drive.

Közgazdásznak tanult: nem számolja a bulikat, a nőket és a pénzt a 80 éves rocksztár

Szinte hihetetlen, hogy repül az idő: szerdán lesz 80 éves a Rolling Stones frontembere. Mick Jagger nettó vagyonát 520 millió dollárra becsülik, és az örökifjú énekes még mostanában is több mint 50 millió dollárt keres évente. Bővebben --->