Az orosz kormánynak 2024 márciusáig javaslatokat kell kidolgoznia a Vörös téren tartandó sportparádék megtartására. Az erre vonatkozó utasítást a Kreml honlapja szerint maga Vlagyimir Putyin orosz elnök adta – számolt be a Meduza hírügynökség.

Umar Kremlev, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség vezetője még az ősz közepén állt elő azzal a kezdeményezéssel, hogy fel kellene éleszteni a sportparádék hagyományát a moszkvai Vörös téren.

Az első sportparádét 1919-ben tartották a Vörös téren.

Az ilyen felvonulásokat 1931-től kezdve rendszeresen kezdték el tartani Joszif Sztálin jelenlétében. A felvonulásokon több ezer ember vett részt. A Vörös téren a mai napig az utolsó nagyszabású sportparádét 1945 augusztusában tartották, ezt a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelemnek szentelték.

A Kreml falai közelében a második világháborút követő évtizedekben csak munkásdemonstrációkat és katonai felvonulásokat tartottak.

Putyinválasztás: 3 napon át szavaztat magára az orosz elnök

Kiírták a jövő évi orosz elnökválasztás hivatalos időpontjait: ezúttal három napig lehet szavazni a legesélyesebb jelöltre, esetleg húzni az X-et a többi névre, amelyek még szerepelnek a szavazólapon. Vlagyimir Putyin pénteken megerősítette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztáson. Bővebben --->