Húszórányi közösségi munka végzésére, valamint 1400 dollár - félmillió forint - büntetésre ítélték eredeti nevén Brian Warnert egy olyan ügyben, a bíró „hallatlanul visszataszítónak” nevezett  ügyért - írja a BBC.

Az eset 2019-ben Marilyn Manson New Hampshire-i koncertjén történt. Egy nő Manson szerint annyira közel hajolt hozzá, hogy az előadó cserébe először leköpte, majd az orrát ráfújta az arcára. A jegyzőkönyv szerint Manson még ki is nevette a nőt.

A büntetés része az is, hogy Mansonnak a következő két évben mindig értesítenie kell a rendőrséget, ha New Hampshire-ben tervez koncertezni. A közösségi munkáját 2024. február 4-ig bezárólag kell elvégeznie. Manson állítása szerint gyógyulófélben lévő emberekkel szeretne foglalkozni.

A sztárt legalább öt nő vádolta meg szexuális visszaélésekkel, köztük Evan Rachel Wood színésznő is.

Legutóbb januárban vádolták meg az énekest nemi erőszakkal. A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint Manson a kilencvenes években bántalmazott mentálisan és fizikailag egy tinédzsert. A Trónok harca sztárja, Esmé Bianco 2021 áprilisában indított pert Marilyn Manson ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak miatt, az ügy ez év elején zárult le.