Oleg Krjucskov, az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím vezetőjének tanácsadója közölte, hogy a vihar miatt – amelyben a széllökések sebessége elérte az óránkénti 140 kilométert – a félsziget 498 ezer lakosa maradt áramellátás nélkül. A félszigeten négy ember megsérült, egyet pedig eltűntnek nyilvánítottak.

Az ítéletidő miatt Szevasztopolban a szociális szféra alkalmazottjai számára, a Krímben pedig általános munkaszüneti napot hirdettek hétfőre.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy a kikötővárosban több tucat fa kidőlt, három épület homlokzata és 17 jármű megrongálódott, három ember sérüléseket szenvedett. A félszigeten több utat lezártak.

A Kercsi-szoros keleti partján, Tamany kikötőjében a vihar leszakított horgonyáról és Anapa közelében zátonyra sodort egy belize-i zászló alatt közlekedő szárazáruszállító hajót. A Blue Shark fedélzetén 21 fős, szíriai, indiai és egyiptomi állampolgárságú legénység tartózkodik.

Moszkva három repülőterén 15 repülőjárat késését és további négy törlését jelentették be hétfő reggel a hóesés és jeges eső miatt miatt.

Mentették az embereket

Fennakadásokat okozott az első hó Szerbiában, főként az ország déli részén, ahol utakat zárt el, áramvezetékeket szakított el a havazás. Bővebben >>>