Delta Air Lines egyik járata szerdán kényszerleszállást hajtott végre Észak-Karolinában, miután az első futóművek nem nyíltak ki – számolt be az esetről a Business Insider. A WCNC Charlotte-ra hivatkozva azt írják, hogy egy Atlantából induló Boeing 717-es géppel adódott a probléma: a Charlotte Douglas nemzetközi repülőtérhez közeledve ugyanis nem nyílt ki a repülőgép mindegyik futóműve.

A pilóta erről értesítette a légiforgalmi irányítást, mondván, hogy a gép orrkereke nem biztonságos, „104 lélekkel a fedélzeten”, köztük 96 utassal és a személyzet öt tagjával. „Kezdetben leszállni készültünk, és 30, talán 50 lábra – körülbelül 10-15 méterre – voltunk a kifutópályától, a pilóta pedig felgyorsított, és valahogy újra felszállt, nem akart leszállni” – idézi az egyik utast a WCNC. „Ez volt az első jele annak, hogy valami nem stimmel.”

Miután a pilóta tett néhány kört a reptér körül, végül sikerült a géppel biztonságosan leszállnia a kifutópályára – az első futóművek nélkül. Személyi sérülés nem történt. 

Az egyik utas által készített és a WCNC Charlotte Instagram-oldalára feltöltött videón látható, hogy mi történt a fedélzeten leszállás közben – ez látható a fenti videón. 

Ez egyáltalán nem volt rossz

– nyugtázta a pilóta teljesítményét az egyik utas. Egy másik az AP Newsnak azt mondta, hogy a leszállás sokkal simább volt, mint amire számított. A pilóta azt mondta nekünk, hogy leszállunk, egy nagy puffanást fogunk hallani, majd nagy csikorgást – mondta, hozzátéve, hogy majdnem simább volt, mint egy rendes landolás.

Kép: Getty Images, Jeff Siner

Az utasok végül a repülőgép első bejáratánál egy felfújható csúszdán keresztül tudták elhagyni a gépet.

Kényszerleszállás Ferihegyen, meghalt egy 11 éves gyermek

Egy 11 éves gyermek eszméletvesztése miatt Budapesten szakította meg útját vasárnap délelőtt a Turkish Airlines Isztambulból New Yorkba tartó járata.