A KTN helyi tévé korábban nyolc ember megerősített haláláról számolt be. A helyi tévécsatornákon azt látni, hogy a nairobi parlament lángokban áll, a törvényhozók menekülnek az épületből.

A rendőrség tüzet nyitott a kenyai törvényhozást megrohamozni próbáló tüntetőkre kedden, legalább tíz tüntető meghalt, több tucatnyian megsebesültek, és a parlament épületének egyes részei lángba borultak, miközben a törvényhozók adóemelésről szóló törvényt fogadtak el.
A tüntetők kaotikus jelenetek között legyűrték a rendőröket, és elkergették őket, amikor megpróbálták megrohamozni a parlament épületét – írja a Reuters.

A rendőrség tüzet nyitott, miután a könnygáz és a vízágyúk nem tudták feloszlatni a tömeget.
A Reuters újságírója legalább öt tüntető holttestét számolta meg a parlament előtt. Egy mentős szerint viszont legalább tízen meghaltak. Egy másik mentős beszámolója szerint több mint 50 embert sebesítettek meg a lövések. 

Be akarjuk zárni a parlamentet, minden képviselőnek le kell mondania! Új kormányunk lesz

– mondta a Reutersnek Davis Tafari tüntető, aki megpróbált bejutni a parlament épületébe is.

Tiltakozásokra és összecsapásokra került sor az ország több más városában és településén is.
A parlament jóváhagyta a pénzügyi törvénytervezetet, amelyet a törvényhozók harmadik olvasatba vittek. A következő lépés, hogy a jogszabályt aláírásra megküldik az elnöknek. Ő visszaküldheti a parlamentnek, ha kifogásai vannak. A tüntetők közül sokan William Ruto elnök lemondását is követelik.