Írországban elutasították egy nő 760 ezer eurós, mintegy 296 millió forintos keresetét, amelyet állítólag autóbaleset során elszenvedett sérülései miatt nyújtott be, miután egy karácsonyfa-dobáló verseny győztesét ábrázoló képen volt felfedezhető.

A 36 éves Kamila Grabska beperelt egy biztosítótársaságot, és azt állította, hogy a hátát és a nyakát ért sérülések miatt több mint öt évig nem tudott dolgozni, és nem tudott a gyermekeivel játszani. Azt állította, hogy a „rokkantságot okozó” állapot azután alakult ki nála, hogy 2017-ben egy balesetben hátulról nekimentek egy autónak, amelyben utazott – írja a The Guardian.

A nő keresetét azonban egy limericki legfelsőbb bírósági bíró elutasította, miután napvilágot látott egy fénykép, amelyen Grabska 2018 januárjában egy jótékonysági rendezvényen egy kétméteres lucfenyőt dobál.

A képet egy országos újságban tették közzé, és bár Grabska azzal érvelt, hogy még mindig szenved a sérülései miatt, Carmel Stewart bíró részben a kép jellege miatt elutasította a keresetét. „Egy nagyon nagy, természetes karácsonyfáról van szó, és azt egy látványos mozdulattal  dobja el” – jelentette a bírónő, hozzátéve:

Nem tudok mást tenni, mint megállapítani, hogy az állítások teljesen eltúlzottak. Ennek alapján javaslom a kereset elutasítását.

A bíróságnak korábban azt mondták, hogy a házas, kétgyermekes anya napokkal azután beszélt orvosokkal, hogy megnyerte a karácsonyfa-dobáló versenyt.

Az ágy fogságából kiszabadulva a fenyőhajigálásig

Azt állította, hogy már nem tudott nehéz zsákot emelni anélkül, hogy kínzó fájdalmat ne érzett volna. Grabska felmondott a munkahelyén, és rokkantsági járadékot kapott. A biztosítótársasággal szembeni jogi követelése a múltbeli és jövőbeli jövedelem elmaradására vonatkozott, és Grabska azt állította, hogy időnként akár fél napra sem tudta elhagyni az ágyát. Elmondása szerint a férjének kellett hoznia neki a gyógyszereit.

A nő tagadta, hogy sérüléseit megjátszotta volna, és azt mondta a bíróságnak, hogy próbál normális életet élni, és még mindig fájdalmai vannak, annak ellenére, hogy a fényképen kifejezetten boldognak tűnt.

bíróság a karácsonyfaversenyen készült képek mellett egy videót is látott, amelyen Grabska több mint egy órán keresztül edzi a kutyáját egy parkban. A bíró végül elutasította az ügyét, úgy ítélve meg, hogy Grabska viselkedése a baleset után „teljesen ellentétes” a sérüléseivel kapcsolatos állításaival.