Kirilo Budanov a Szabad Európa Rádiónak adott minapi interjújában ismét Vlagyimir Putyin egészségi állapotáról spekulált, na meg persze arra, hogy az orosz elnöknek jó ideje állandó dublőrje lehet. Utalt egy közelmúltbeli furcsaságra, a mikor Putyin láthatólag megfeledkezett róla, hogy mindig a jobb csuklóján hordja a karórát és a bal kezén kezdte keresni.

A mindenki által ismert Putyint 2022. június 26-án láthattuk utoljára.

– mondta Budanov.

– Tehát meghalhatott, vagy nagyon rossz állapotban van? – kérdezték a hírszerzés főnökétől. Erre megjegyezte, hogy ebben nincs bizonyosság, azonban az meggyőződése, hogy sok nyilvános rendezvényen egy dublőr helyettesíti. 

Ismét felmerült, hogy Putyinnak dublőre van

Újabb videó jelent meg Vlagyimir Putyin orosz elnökről: egyesek szerint a felvétel gyanús, és talán nem is ő látható rajta. Bővebben>>>

Budanov nem először kommentálja Putyin rossz egészségi állapotáról szóló híreket. Az ABC Newsnak adott januári interjújában is erről beszélt: „Már régóta beteg. Biztos vagyok benne, hogy rákos. Szerintem nagyon hamar meg fog halni” – mondta akkor Budanov, aki akkor azt is hozzátette, hogy reméli hamarosan. 


Kreml: Putyinnak nincsenek hasonmásai, de a teherbírása olyan, mint három embernek egyszerre

A Kreml visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek dublőrje van, aki a nyilvános szerepléseken helyettesíti. „Valószínűleg hallották már azokat a feltételezéseket, hogy Putyin elnöknek több hasonmása is van, akik dolgoznak helyette, miközben ő egy bunkerben ül. Ez egy újabb hazugság. Látják, milyen elnökünk van. Rendkívül aktív, alig tudunk vele lépést tartani a munkában” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője még áprilisban.