Január 2-án egy több száz madárból álló hatalmas raj úgy döntött, hogy leszáll egy parkoló közepén a texasi Cypressben. Az esetet, amelyet Yvone Gomez rögzített a kamerájávalval, úgy jellemezték, mintha „egyenesen egy Hitchcock-filmből származna” – írja a People.

„Ezek a madarak egyáltalán nem ijedtek meg, amikor dudáltam” – mondta Gomez a Storyfulnak, majd hozzátette: a madarak senki és semmi miatt nem voltak hajlandóak megmozdulni.

A videón láthatjuk, a jelenet valóban olyan, mintha Alfred Hitchcock 1963-as horrorklasszikusának, A madaraknak modern adaptációja lenne – több száz sötét színű madár foglalja el a Cypressben található bevásárlóközpont parkolóját.

A madarak az autók tetején, a bevásárlókocsik fogóján, a teherautók platóján és – ami talán a legérdekesebb – magának a parkolónak a közepén ülnek, így akadályozzák meg az autók könnyű mozgását.

A madarak nagyfarkú szarkák voltak, a houstoni Audubon szerint egy olyan faj, amely minden évszakban gyakori az Egyesült Államok déli területein.

„A nagyfarkú szarkák állandó látványosságnak számítanak Houstonban, és minden olyan ember által lakott területen megtalálhatóak, ahol van némi fa” – olvasható Audubon honlapján. A természetvédelmi szervezet elmondta, hogy

a madarak egyre inkább olyan területek felé mozognak, ahol sok a kuka, az élelem, az élelmiszerbolt, így könnyebben juthatnak táplálékhoz.

Ráadásul veszélyessé is válnak, amikor fészküket védik, ilyenkor könnyen támadhatnak.