Az élő adásban látni lehetett, amint a stáb tagjai a TC quayaquili stúdióinak padlóján kuporogtak, miközben fegyveresek a kamera előtt gesztikuláltak. Azt is lehetett hallani, amint valaki felkiáltott: a rendőrséget ne! Az országos rendőrség a közösségi médiában közölte, hogy a különleges egységeit a helyszínre vezényelték.

Később Roberto Izurieta Cánova, az elnök hivatal vezetője közölte, a televízió túszul ejtett munkatársait a rendvédelmi erők kiszabadították. Az országos rendőrparancsnok pedig bejelentette, hogy a televízió épületébe behatoló valamennyi fegyverest elfogták.

Noboa, az ország egyik leggazdagabb embere, aki novemberben lépett hivatalba, a kábítószer–kereskedelem, valamint az utcai és a börtönökben dúló erőszak visszaszorítását ígérte.

Noboa hatvannapos szükségállapotot hirdetett ki hétfőn, felhatalmazva a katonaságot, hogy járőrözzön, egyebek mellett a börtönökben, és országos éjszakai kijárási tilalmat rendelt el.

Az intézkedés válasz volt a Choneros bűnszövetkezet vezetőjének, Adolfo Macíasnak a börtönből történt szökésére, ahol harmincnégy éves büntetését töltötte, valamint más, börtönökben történt incidensekre, amelyek során a fogva tartottak őröket ejtettek túszul.

Ecuadorban kokainnal betonoznak, és ez nem vicc, erről a jelenségről itt írtuk meg a részleteket >>>