Egy több mint 112 bárányból álló nyáj jelentős része esett áldozatul farkasfalka támadásának a napokban Hamburgtól 90 kilométerre – számolt be a Deutsche Jagdzeitung vadászati lap. Mint írták: a helyi vadászszövetség tájékoztatása szerint Gräpelben legalább egy, de inkább több farkas támadt a birkanyájra. A 112 állatból 18 helyben elpusztult, 37 birkát állatorvosnak kellett elaltatni, 30 juh megsérült, kettőnek pedig nyoma veszett.

„Ez a támadás ismét megmutatta, hogy a farkasfalkák jelenléte az állattenyésztés további csökkenéséhez vezet és a biztonságot is veszélyezteti” – olvasható a vadászok közleményében, akik a gazdákkal együtt a farkaspopuláció gyors csökkentését követelik.

A vadásztársadalom felkéri a regionális képviselőket, hogy vállalják a különleges felelősségüket:

„A gräpeli incidens azt mutatja, hogy gyors cselekvésre van szükség" – mondta Peter Hatecke, a kerületi vadászszövetség elnöke. "Azonban nemcsak gyors cselekvést követelünk a farkaspopuláció csökkentése érdekében, hanem hivatali segítséget is az érintett pásztorok számára” – fogalmazott.

A kilőtt svájci farkas ügyében a TEK segítségével fogták el az egyik vadászt

A törvény utolérte azt a két férfit, akiket az áprilisban kilőtt svájci farkas ügyében gyanúsítanak. A szabolcsi vadászokat szerda hajnalban fogták el, egyikőjükre a TEK rontott rá. Bővebben>>>