A robotot a cég 40-es éveiben járó alkalmazottja ellenőrizte, amikor az eset történt.

A robotkar az ellenőrzés során a férfit összetévesztette egy zöldségesdobozzal, megragadta, a testét a futószalaghoz nyomta, majd összenyomta az arcát és a mellkasát – írja a BBC. A férfit kórházba szállították, később azonban belehalt a sérüléseibe.

A férfi a robotkar szenzorait akarta ellenőrizni a Dél-Gyeongsang tartománybeli paprikaválogató üzem tesztelése előtt. A tesztüzemet a tervezetthez képest két nappal elhalasztották, épp a robot érzékelőjével kapcsolatosan felmerült problémák miatt.

A férfi a robotkar gyártásáért felelős cég alkalmazottja volt, aki késő éjjelig ellenőrizte a gépet, amikor az meghibásodott.

Az esetet követően az üzem tulajdonosának tisztviselője felszólította az illetékeseket, hogy hozzanak létre egy pontos és biztonságos rendszert.

Márciusban egy 50-es éveiben járó dél-koreai férfi súlyos sérüléseket szenvedett, miután egy autóalkatrészeket gyártó üzemben egy robot munka közben csapdába ejtette.

Musk figyelmeztet: A történelem legpusztítóbb erejét látjuk

Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke és a milliárdos Tesla-tulajdonos, Elon Musk a jövőről beszélgetett a londoni AI-csúcstalálkozón.
Bővebben--->