A szigetországra lesújtó, néhol több mint 180 km/órás széllökéseket produkáló, Pia nevű vihar megnehezíti a karácsonyi közlekedést. Vonatokat, légijáratokat töröltek, még a Csatorna-alagutat is lezárták. 

A londoni Euston pályaudvarról északra tartó vonatokat három órára törölték és több száz embert hosszú időre kizártak az állomásról. A közeli King’s Cross vonatforgalma késett, miközben hatalmas tömeg verődött össze a csarnokban – számolt be róla az Infostart.

A francia dolgozók váratlan sztrájkja miatt egy időre leállt a Csatorna alagút forgalma és a doveri kompok 90 percet késtek.

Egy megdöbbentő videón pedig azt lehetett látni, hogy az Aer Lingus ír légitársaság légcsavaros gépét milyen bravúrral tette le a pilóta az oldalszélben. A repülő körülbelül 30 fokos szögben siklott a pályához képest és láthatóan nehezére esett a leszállás.

Az autósoknak sem jósolnak sok jót – a hatóságok közölték, hogy 20 százalékkal nagyobb lesz a forgalom pénteken és szombaton, mint egy évvel ezelőtt.

Az események ellenére van egy pozitívum is. A brit szélerőművek rekordmennyiségű, közel 30 gigawatt áramot állítottak elő csütörtökön, amely aznap a brit elektromos hálózati igények 56 százalékát biztosította.

(Kiffer Anna)