Felszállás közben lezuhant egy Boeing 737-300-as repülőgép. Az Air Senegal HC 301-es számú járata Szenegálból Malajzia fővárosába, Bamakóba tartott volna csütörtökön. A felszállás közben azonban letért a kifutópályáról.

A BBC a dakari Blaise Diagne repülőtér közlése alapján azt írja, a gépen 78 utas tartózkodott, többségük sértetlenül hagyta el a gépet. A pilóta könnyebben sebesült meg. A repülőtér működése a baleset miatt leállt.

Az incidenst a Boeing nem kommentálta, ahogy a a gépeket a szenegáli légitársaságnak bérbe adó Transair sem. A balesetet egyelőre nem tudni mi okozta.

A Boeing január óta egyre mélyülő válsággal néz szembe, ám a szenegáli baleset nem sokkal azután következett be, hogy kiderült, súlyos hibákkal kerültek le a gyári futószalagról a repülőgépek, amelyek esetében a karosszériáknál léptek fel hiányosságok. A vádakat azonban a karosszériákat gyártó Spirit AeroSystems határozottan visszautasította.

Újabb váratlan haláleset, sokasodnak a kérdések a Boeing körül

Gyors lefolyású betegség következtében elhunyt egy olyan szivárogtató, aki a repülőgyártó egyik beszállítójánál hívta fel a figyelmet a gyártási hibákra. Két hónappal korábban egy másik szivárogtatót találtak holtan a hatóságok.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→