Az orosz hatóságok nyílt árverésen 44,3 millió rubelért, mintegy 172 millió forintért, október 30-án eladták azt a luxusapartmant, amely korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feleségének, Elenának volt a tulajdona a Krím-félszigeten, a Jaltától 3 kilométerre nyugatra fekvő Livadiya városkában – számolt be róla az Izvesztyija.

A portál szerint a nyilvános árverésen kettő érdeklődő vett részt. A 119,5 négyzetméter alapterületű ingatlan kikiáltási ára 24,6 millió rubel volt. Az aukció nyertese egy nő volt, aki 44,356 millió rubelt ajánlott az ingatlanért.

Az Izvesztyija felidézte, a Krími Államtanács elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov 2022. március végén jelentette be, hogy a Zelenszkij család jaltai lakása felkerült a krími államosítás alá vont ingatlanok listájára. Az apartmant később, 2023. május 24-én államosították. A lakást október 7-én bocsátották árverésre, amelyre végül október 30-án került sor.

Idén február 3-án Konsztantyinov bejelentette, hogy határozatot fogadtak el az ukrán üzletemberek vagyonának államosításáról. Elmondása szerint a munka addig folytatódik, amíg „a teljes rendet helyre nem állítjuk”. A krími ingatlanok államosításából származó bevételeket a különleges katonai művelet résztvevőinek támogatására fordítják – jegyezte meg az orosz politikus.

Megkezdték a krími ukrán vagyonok kiárusítását

Eladták az első ingatlant a Krímben, amit ukrán tulajdonostól koboztak el, a pénzből kártalanításokat fizetnek. Bővebben --->