Látványos fénypróbát tartottak a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében épülő Alba Arénánál, melynek munkálatai a befejező szakaszához érkeztek – közölte a Magyar Építők.

Az épület kívülről már elnyerte végleges formáját, így roppant látványos volt a homlokzatvilágítás tesztelése. 

MINTEGY 2,5 KILOMÉTER HOSSZÚSÁGÚ LED-VILÁGÍTÁS BIZTOSÍTJA A FÉNYJÁTÉKOT, AMI EGYBEFÜGGŐ HATÁST KELT, SZABADON VÁLTOZTATHATÓ ÉS VARIÁLHATÓ. 

A jelenlegi állapotot közel 3000 munkaórával és 240 mérnökórával, valamint a nyár folyamán elvégzett többszöri, éjszakákba nyúló részleges teszttel és fénypróbákkal sikerült elérni.

Már az utolsó simításokat végzik a belső terekben is, a kivitelezési munkák a finisben vannak, a külső infrastrukturális elemek kivitelezése ütemterv szerint befejeződött. Megépült több mint 3,5 kilométer hosszú telken kívüli úthálózat, csatornahálózat, kerékpáros aluljáró, valamint útcsatlakozások. Elkészültek a belső utak és a kertészeti munkák, már csak a faültetések vannak hátra.

Az épületen belül is befejező szakaszába értek a szakipari munkák: bútorozási, belsőépítészeti munkák folynak, ezen kívül készülnek a műgyanta burkolatok és a szerelvényezések. A küzdőtéren befejeződött a nézőtéri székek telepítése, LED Cube és LED gyűrű kivitelezése, valamint megkezdődött a palánk építése is.

Az Alba Aréna a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat leendő otthona lesz, illetve rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd, illetve 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni az időszakosan akár hatezernél több néző befogadására képes csarnok.