A New York-i fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy Donald Trumpnak a teljes összeget fedező óvadékot kell letennie, hogy szüneteltesse az ítélet végrehajtását – írja a HVG.

Az egykori amerikai elnök jogi képviselete hétfőn jelentette be, hogy

ügyfelük nem tudja letétbe helyezni a szóban forgó összeget, ami ahhoz kell, hogy fellebbezhessen az ellen az ítélet ellen, amelyben 454 millió dolláros büntetést kapott, amiért bűnösnek találták csalási ügyben.

Az ügyvédek arra hivatkoztak, hogy 30 különböző biztosító társaság is elutasította, hogy ilyen horribilis összegért kezeskedjenek.

Az alperesek folyamatos szorgalmas erőfeszítései bebizonyították, hogy az ítélet teljes összegének megfelelő óvadék gyakorlatilag teljesíthetetlen

– olvasható a beadványban.

A HVG azt írja, azok a biztosítótarságok, amelyek szóba jöhetnek „nem fogadnának el biztosítékként tárgyi eszközöket, például ingatlant”, hanem „csak készpénzt vagy készpénzzel egyenértékű eszközöket, például forgalomképes értékpapírokat fogadnának el”.

Trumpnak pedig valamennyi pénze fedezné ezt a szükséges kiadást, hiszen nemrégiben arról vallott, hogy több milliárdos vagyona mellett – mely ingatlanokat és egyéb befektetéseket foglal magába – körülbelül 400 millió dolláros készpénzállománnyal is rendelkezik.

Az ítélet szerint egyébként Trump, a cége azok körei – többek közt az ex elnök fiai, Eric és ifjabb Donald – esztendőkön át ügyeskedtek a bankok és biztosítók megtévesztése érdekében, felduzzasztva a hitelek biztosítására és az üzletek megkötésére használt pénzügyi kimutatásokat.