A nagyobb légitársaságok is megpróbálták a speciális ülőhelyeket „pénzkeresővé” alakítani, a Delta, a United és az American, egyre többet kérnek ezekért az ülésekrét – írja az Insider.

A Frontier Airlines lehetőséget ad az utasoknak, hogy fizessenek egy üres középső ülésért. A légitársaság bejelentette, az ügyfelek felár ellenében elérhetik, hogy csak két utassal üljenek egy sorban. Az „UpFront Plus" ülőhely-bővítés 49 dollártól kezdődik, és április 10-től lesz elérhető a Frontier járatain. Ezt az árat speciális bevezető ajánlatként hirdették meg.

Barry Biffle, a Frontier Airlines vezérigazgatója azt nyilatkozta:

sok fogyasztó határozottan előnyben részesíti azt az ülést, amely több helyet kínál repülés közben. A Frontier a választási lehetőségeivel a fogyasztók rugalmasan testre szabhatják utazásaikat egyéni szükségleteiknek és preferenciáiknak megfelelően.

A Biffle hozzátette, ezzel bevételnövekedést generálnak.

Gigantikus lehúzás: lassan drágább lesz poggyászt feladni, mint repülni. Az American Airlines, a JetBlue Airways után a harmadik nagy amerikai légitársaság, a United Arlines is megemelte az Észak-Amerikába utazó ügyfelek feladott poggyászdíját. Erről itt írtunk bővebben >>>