Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint 2019-ben szexuális erőszak miatt folyt nyomozás egy ügyben, amelyben azt állította a feljelentő, hogy a kiskorú gyermekét szexuálisan zaklatta annak édesanyja, valamint ismeretlen személyek.

A feljelentéshez egy igazságügyi orvosszakértői és gyermekpszichiáteri szakvéleményt is csatoltak, amelyet a vádlott készített, aki egyszerre tevékenykedett pszichiátriai osztályt vezető főorvosként, valamint igazságügyi szakértőként.

A szakvéleményben az szerepelt, hogy a gyermekkel szemben korábban akár szexuális abúzust is elkövethettek. Ezután a nyomozó hatóság kirendelt egy másik igazságügyi pszichológus szakértőt is, a vádlott munkatársát, a gyermek pszichológiai vizsgálatára.

A vizsgálatot követően a vádlott felhívta kollégáját, aki közölte: szerinte nem állják meg a helyüket a feljelentésben foglaltak, mire a vádlott megkérdezte, hogy „ki lehetne-e mást hozni a történetből.″ Erre azonban nemleges választ kapott.

Pár nappal később a vádlott megkereste kollégáját, jelezve neki, hogy „sokat megérne” az édesapának, ha valótlan tartalmú szakvéleménnyel támasztanák alá a feljelentést, vagyis, hogy a kisfiút szexuálisan zaklatták. Mindeközben egy papírlapra annyit írt fel, hogy „1-2 millió”. A pszichológus szakértő nem reagált.

Fővárosi Törvényszék 2 év 6 hónap börtönt, továbbá 3 év közügyektől és 5 év szakértői tevékenységtől való eltiltást szabott ki.

 

 

 

Bűnszervezetbe verődve nyúlták le az embereket a magyar határrendészek

Börtönbe mehetnek azok a magyar védelmi szolgálatot teljesítő határrendészek, akik külföldi autósokat húztak le a magyar határon.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.