814 forinttól indul, de a Pilóta duplacsokis változata 1000 forint felett érthető el online, írja az Index. A portál szerint hallani olyan esetekről is, hogy a legendás desszert visszatérése után 10 ezer forintot kért valaki két csomag kekszért. A magas infláció, és a folyamatos élelmiszerár-drágulás következménye, hogy a háztartási keksz 70 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt. Az előzetes információk szerint az energiaválság mellett a gyártókapacitásban is felmerültek gondok. 

A 30 grammal kevesebb vaniliás karika 730 forint.

A Mondelez Csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemében április végén újraindult az ikonikus kekszmárka, a klasszikus Pilóta szendvicskeksz gyártása. A cég közleménye szerint az eredeti és változatlan receptúrával készülő Pilótát május 19-étől kezdték kiszállítani a Mondelez kiskereskedelmi partnereinek. Terveik szerint július elejére immár országszerte a legtöbb kiskereskedelmi egységben elérhető lesz a népszerű szendvicskeksz.

Kép: Facebook

Tavaly októberben egyik napról a másikra tűnt el a keksz a boltokból. A gyártó arra hivatkozott, hogy készlethiány lépett fel a Pilóta szendvicstermékből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik túlnyomó többségét is érinti. Ez pedig nem oldódhat meg egy pillanat alatt, mivel azt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek és az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag- és csomagolóanyag-hiány okozza.