Az eddigi, hétévenként kötelező továbbképzéseken túl újabb tanfolyamok teljesítését rendelheti el a pedagógusok számára a köznevelésért is felelős Pintér Sándor belügyminiszter, a kurzusok tartalmát, a résztvevők körét és a teljesítés feltételeit is a tárcavezető szabhatja meg – írja a Népszava az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának javaslatára hivatkozva.

A portál kérdésére a Belügyminisztérium azt közölte, hogy

„a törvénymódosítás tervezete egy elvi felhatalmazó rendelkezést tartalmaz, amely a miniszternek lehetőséget biztosít arra, hogy indokolt esetben rendelet kibocsátásával rendeljen el képzést a pedagógusoknak.”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) arról számolt be, hogy a kormány ismét nem tárgyalt az érdekképviseletekkel, és követelik a tervezet visszavonását, ugyanis az további terheket róna a pedagógusokra, akik már így is rendkívül túlterheltek.

Nagy Erzsébet, a szakszervezet ügyvivője a portállal azt közölte, hogy

a javaslatban törvényi kötelességként szerepel a képzéseken való részvétel, s ha valaki ezeken nem vesz részt akkor eljárást indíthatnak ellene.

Látszik, hogy nagy a baj az oktatásban, erre már a jegybank is rákontrázott

Évről évre egyre több diák lép ki végzettség nélkül a közoktatásból, többek között erre is felhívja az oktatási kormányzat figyelmét az MNB versenyképességi jelentése. Aggasztó, hogy a tudásalapú társadalom tekintetében is sereghajtók vagyunk, és az EU 27 tagállama között a 25. helyen végeztünk. Bővebben→