A közlemény szerint a nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait. A melléképületek betonpadozatai alá rejtve többezer literes tartályokban, illetve egy udvarban parkoló autóban, különböző űrméretű műanyag flakonokban bukkantak rá a 150 millió forint értékű szeszre.

NAV munkatársai megállapították, hogy az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma ötven százalék volt.

A rejtekhelyül szolgáló épületek közül volt, amely legálisan pálinkafőzdeként üzemelt, más vállalkozás viszont hivatalosan kutyapanzióként működött. Utóbbi ingatlan mellékhelyiségeiben száz gramm marihuánát is találtak a pénzügyőrök, akik a kábítószer birtoklása miatt értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a családfőt előállították, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak ellene eljárást.

A szeszes italok ára egyébként 12,1 százalékkal nőtt, 12 hónap alatt, 2022. novemberhez viszonyítva, írta meg az Economx, amikor mély fájdalommal vette tudomásul, hogy a legfinomabb dolgok drágultak a botokban a legbrutálisabban. A fogyasztói árak 7,9 százalékkal nőttek átlagosan az előző év azonos hónapjához képest – írta a Központi Statisztikai Hivatal. Ennek részleteit, hogy még minden, hogyan drágult, itt írtuk meg >>>