A kormány a háborús válságban is megőrizte a befektetőbarát üzleti környezetet, a legfrissebb konjunktúrajelentés szerint a német cégek legnagyobb része ma ismét Magyarországon valósítaná meg beruházását – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Ulrich L. Bettermannt, az OBO Bettermann vállalatcsoport ügyvezetőjét.

A pénzügyminiszter kiemelte: Németország Magyarország egyik legfontosabb gazdasági partnere és egyik legnagyobb befektetője, a német vállalkozások több mint 220 ezer embernek adnak munkát hazánkban.

A magyar beruházási ráta továbbra is az egyik legmagasabb az Európai Unióban, amelyhez jelentős mértékben járulnak hozzá a német cégek beruházásai 

– hangsúlyozta Varga Mihály.

A magyar-német gazdasági együttműködés hagyományosan erős és ezt a válságok sem tudják felülírni, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legutóbbi felmérése szerint tízből nyolc német vállalat ma is Magyarországon fektetne be – tette hozzá a tárcavezető.

Hazánk uniós összehasonlításban is alacsony adókat, csökkenő adminisztrációs terheket, szakképzett munkaerőt és javuló üzleti környezetet kínál a vállalkozások számára.

Varga Mihály kiemelte: az OBO Bettermann vállalatcsoport három évtizede van jelen Magyarországon és több mint 1200 embert foglalkoztat itt. A villamosipari termékeket gyártó cég legutóbbi, 18 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásával 100 új munkahelyet teremt a Pest vármegyei Bugyin – olvasható a PM közleményében.