A gazdaságkutató intézet üzleti hangulatindexe a januári 85,2 pontról 85,5 pontra emelkedett. Az aktuális helyzet megítélésére vonatkozó index januárhoz hasonlóan februárban is 86,9 ponton alakult, szemben az elemzők enyhén romló, 86,7 pontos becslésével.

Ugyanakkor a várt 84 pontnál nagyobb, 84,1 pont lett a kilátások megítélésére vonatkozó mutató.

A német kormány az idei gazdasági növekedési előrejelzését a korábbi 1,3 százalékról 0,2 százalékra csökkentette. Mindezt tette azért, mert a gyenge globális kereslet, a geopolitikai bizonytalanság és a tartósan magas infláció a kilábalás reményeit fékezi – írja az MTI.

német statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 0,3 százalékkal csökkent a német GDP, és a tavalyi utolsó negyedévben is 0,3 százalékos csökkenést jegyeztek fel negyedéves összevetésben. Az előrejelzés szerint a folyó negyedévben zsugorodik a német gazdaság teljesítménye, vagyis immár két egymás követő negyedévben mutat visszaesést a gazdaság, ami recessziót jelent.

110 milliárd eurónyi vagyon tűnt el Németországban

Németország a bruttó hazai termék növekedése ellenére is 110 milliárd eurónyi vagyont veszített tavaly az ifo gazdaságkutató intézet pénteken publikált kommentárja szerint.