Bezárja az IBM váci, tárolószervereket gyártó üzemét – értesült a Telex, amelynek egy forrása azt is jelezte, hogy a cég korrekten jár el mindenkivel, az alkalmazottak nagyjából augusztus végéig tudják meg, hogy meddig maradnak. A gyártást a cég teles egészében Mexikóba helyezi át.

Az IBM jelezte:

a váci gyártó létesítményt bezárjuk, de az alkalmazottak egy részét más IBM-egységekhez irányítjuk, és otthonról fognak dolgozni.

A cég válasza szerint mivel a vállalat éles piaci versenyben vesz részt, valamennyi telephelyük és üzleti egységük munkatársainak számát bizalmas információként kezelik, így arról nincs információ pontosan hány embert érint a bezárás.

A munkavállalók – az illetékes üzemi tanáccsal/szakszervezettel folytatott megbeszéléseknek megfelelően – olyan végkielégítési csomagban részesülnek, amely megfelel az iparági szabványoknak és a jogszabályi előírásoknak. A javasolt végkielégítési csomag konkrétumait nem hozzuk nyilvánosságra

– írta az IBM.

A hazai Opten céginformációs rendszere szerint az IBM DSS 2022-ben 12,2 milliárd forintos forgalom mellett 606 millió forintos adózás előtti nyereséget ért el, és 448 fős létszámmal dolgozott. A cég a megelőző két évben még bőven 30 milliárd forint feletti forgalomról és milliárdos nyereségről tudósíthatott.

Tömeges postabezárás jöhet, és nem csak a kistelepüléseken

Felkerült a kormányzati portálra a postatörvény módosításáról szóló javaslat: posták húzhatják le a rolót Budapesten is. Bővebben >>>