Az Európa-bajnoki bronzérem után világbajnoki bronzérmet szerzett a Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat az olaszországi Riminiben zajlott 10. jubileumi Gelato World Cup keretében – közölte a Magyar Cukrász Ipartestület kedden.

A tájékoztató szerint a tavaly megnyert Európa-bajnoki bronzérem biztosította a továbbjutást a magyar csapatnak a hétfőn zárult világbajnoki döntőbe. A versenyen a második helyen Dél-Korea csapata végzett, míg az aranyérmet a címvédő Olaszország szerezte meg ismét.

Mint írták,

a magyar csapat az Alice Csodaországban című regényt választotta témájának, amely illeszkedett a versenyfeladatokhoz.

A négynapos megmérettetésen dekorált fagylalttégelyt, fagylalt tortát, fagylalt pohárdesszertet, három fajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, jégszobrot, csokoládé artisztikai díszmunkát, grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, valamint egy meglepetés alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot kellett készítenie a csapatoknak, a választott tematikájukhoz illeszkedően.

A Gelato World Cupot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat szakmai fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb trendeket.