Az eBay több mint 1000 álláshelyet szüntet meg, a jelenlegi munkaerő 9 százalékát építi le közölte a cég. A vezérigazgató, Jami Iannone levelet írt a dolgozóknak, amelyben azt okokat részletezte és kifejtette a kiadásai meghaladták az üzletág növekedését. Ennek kezelése érdekében hajtják végre a szervezeti változásokat, az elbocsátások mellett összehangolnak és összevonnak bizonyos csapatokat – írta meg a Guardian.

A cég bekerült az amerikai technológiai ágazatban végrehajtott leépítési hullámba, hiszen korábban így tett az Amazon és a Google is.

Az eBay a koronavírus-járvány idején emelet foglalkoztatotti létszámát, miután az emberek a biztonságos online vásárlást részesítették előnyben, de ez a fellendülés mára alábbhagyott. A nagy techcégeknél, a gyors létszámbővülés után pár évvel megtörténtek az elbocsátások.

Az Amazon több mint 18 ezer munkavállaló elbocsátását jelentette be, novemberben még csak tízezer munkahely megszűnéséről beszéltek. A leépítés elsősorban az Amazon Go-t és az Amazon Fresh-t érintik. A cég rekordszámú alkalmazottat kezdett foglalkoztatni a pandémiás időszak alatt, de a gazdasági válság keresztülhúzta a számításaikat. Itt vannak a részletek >>>Újabb elbocsátások lehetnek a Googl-nál is, amelynek célja, hogy egyes folyamatok egyszerűsödjenek és bizonyos területeken gyorsabbá váljon a munka. Mint fogalmazott, a vállalatnak ambiciózus céljai vannak, ehhez a beruházáshoz azonban kapacitásokat kell teremteni. Erről pedig itt írtunk >>>

Az eBay már tavaly is megvált dolgozói egy részétől, akkor ötszáz emberrel bontottak szerződést.

Iannone most arra kérte azokat, akik ma kapják kézhez a felmondásukat, maradjanak otthon, hogy nyugodt Zoom-értekezleten megbeszélhessék a történteket.