Ez a történet vezetett oda, hogy három évvel később, amikor 2000-ben lemondott a Microsoft vezérigazgatói posztjáról Bill Gates, és még több ideje maradt olvasni, a folyamatban lévő globális egészségügyi válságokat kutatta, és úgy döntött, hogy a Bill és Melinda Gates Alapítványt teszi elsődleges fókuszponttá – írta meg a CNBC.

karrierváltás még Bill Gates számára is nehéz volt.

Microsoft volt a mindenem – mondta a 68 éves Bill Gates a közelmúltban Trevor Noah komikusnak a What Now? Trevor Noah-val című podcastban. Vagyis a hobbijának tulajdonítja, hogy a számítógépekre és szoftverekre irányuló szűklátókörűségből kitörve, Bill Gates végül a nemzetközi jótékonykodásra váltott.

Az a képessége, hogy alaposan kutasson és hatékonyan szintetizálja az információkat – amelyet egy életen át tartó olvasás csiszolt – segített neki abban, hogy hamar feltárja az egészségügyi egyenlőtlenségeket és azonosítsa azokat a területeket, ahol a pénze segíthet.

Az olvasás a világ iránti kíváncsiság érzését táplálja, és úgy gondolom, hogy ez segített előrébb jutni a karrieremben és az alapítványommal végzett munkámban

– nyilatkozta Bill Gates a Timenak 2017-ben.

A zene segíthet a gyenge olvasás előrejelzésében

A nyelvnek, mint a zenének is, ritmusa van. Van, aki ezt a ritmust könnyedén felismeri, másoknak azonban kitartó figyelemre és sok gyakorlásra van szüksége, míg követni tudja – márpedig ezen is múlhat, mennyire tud majd pontosan és gyorsan olvasni és írni. Az olvasási nehézség korai felismerése szempontjából lényeges a gyerekek ritmusérzékének vizsgálata. Bővebben erről itt olvashat.

Bill Gates honlapja szerint 2000 óta az alapítvány 53,8 milliárd dollárt költött az olyan globális egészségügyi válságok leküzdésére, mint az AIDS, a malária és a tuberkulózis. Bill Gates becslése szerint jelentős szerepet játszott abban, hogy felére csökkent ez említett betegségektől szenvedő 5 év alatti gyerekek halálozása.

Gates korántsem az egyetlen közszereplő, aki a könyveket bújja, a technológia, a politika és az üzleti életben rengeteg prominens ember vallja magát lelkes olvasónak.

Azoknak, akik sikeresek akarnak lenni, minden nap olvasniuk kell – mondta a milliárdos befektető, Mark Cuban Bill Maher humorista Club Random című podcastjában tavaly.

Aki nem olvas, eltéved, mert nem tágítja ki az elméjét.

A szakértők szerint az olvasás erősíti az empátiát, a kommunikációs és a vezetői készségeket egyaránt. Egy 2016-os tanulmány szerint, aki napi rutinná teszi az olvasást, tovább is élhet.

Bill Gates új biznisze, a laboratóriumi hús egyhamar nem kerül a tányérra

Hiába nyilvánította emberi fogyasztásra alkalmasnak az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala a laboratóriumban előállított húst, a Bill Gates támogatásával feltörekvő élelmiszeripari innováció egyhamar nem küldi nyugdíjba a szarvasmarhatartókat. Lehet, hogy itt az új küldetése, erről itt olvashat bővebben.