A Mafab összesítése szerint, melyet a 444.hu szúrt ki, 2009 óta már tíz film is elérte az egymilliárd forintos bevételt a magyar mozikban. Az élen az Avatar – a Víz útja áll, ami 2,3 milliárd forintos bevételt jelentett. A második helyen az első Avatar-film áll, amire 1,84 milliárd forintot költöttek.

A harmadik legtöbb nyereséget a Star Wars – Ébredő erő hozta itthon (1,82 milliárd forint), melyet a Star Wars – Az utolsó Jedik (1,38 milliárd forint), majd a Bosszúállók: Végjáték követ (1,3 milliárd forint).

Milliárdos bevételt hozott itthon a Barbie és az Oppenheimer is.

Greta Gerwig filmje a hatodik helyen áll jelenleg, 1,2 milliárd forintot költöttek rá a magyarok, míg Christopher Nolan életrajzi filmjére 1,035 milliárdot, amivel a kilencedik helyet birtokolja. A J. Robert Oppenheimer életét és az atombomba létrejöttét bemutató film egyébként a valaha volt legtöbb bevételt termelő életrajzi filmje lett a maga 912 millió dolláros profitjával. Ezt a címet korábban a 2018-ban bemutatott, Freddie Mercury és a Queen együttes életét bemutató Bohém rapszódia lett.

A Barbie a kasszáknál legyőzte az Oppenheimert

Mióta a mozik az új Barbie és az atomfegyver megalkotásáról szóló Oppenhaimer filmeket vetítik, a hétvége adataiból az látszik, hogy a Barbie kenterbe veri az Oppenheimert.
Bővebben --->