Bár az elmúlt években már közel 90 százalékos a magyar lakosság bankkártya lefedettsége, még mindig sokan ragaszkodnak a készpénzhez. Ráadásul van olyan helyzet is, amikor kénytelenek vagyunk nagyobb összeget felvenni az ATM-ből, ennek apropóján a Pénzcentrum utána járt, hogy melyik banknál mekkora összeget lehet egyszerre felvenni.

A Raiffeisennél a legtöbb bankkártyánál 300 ezer forint a napi készpénzfelvételi limit maximuma, ám vannak olyan prémium kártyák, ahol ez a limit 500 ezer forint.

Az MBH Banknál az általuk kibocsátott kártyákkal napi kétmilliót vehetünk fel, de egy korábban a Budapest Bank által üzemeltetett automatánál csak 800 ezret.

Az OTP Banknál maximum 40 darab bankjegyet tudnak kiadni tranzakciónként, ez összesen 800 ezer forint. A bankkártyákra vonatkozó hirdetmény szerint ugyanakkor csak 150 ezer, 300 ezer vagy 500 ezer forintot vehetnek fel a lakossági ügyfelek kártyatípustól függően.

Az Erste Bank automatái 50 darab bankjegy kiadására képesek, tehát egyszerre egymilliót vehetünk ki. Alapvetően 500 ezer forint a lakossági bankkártyák maximális készpénzfelvételi limitje, ám létezik egy úgynevezett időzáras limit is, amely valóban egymillió forint/nap maximálisan.

A K&H Banknál ugyancsak egymilliót vehetünk ki naponta, ám a 18 év alatti kártyabirtokosoknak 285 ezer forint a plafon.

Az előző kettőhöz hasonlóan a CIB Bank is napi egymillió forintban maximalizálja a lakossági bankkártyával felvehető összeget. Viszont a Pénzcentrum kiszúrta, hogy a hirdetmény szerint

a CIB Bank ATM-jei 1000 forintos és 10 000 forintos címletet adnak ki, bankkártya tranzakciónként maximum húsz darab bankjegyet, maximum 200 000 forint értékben, figyelembe véve az ATM berendezés pillanatnyi bankjegy címlet és bankjegy készlet mennyiségét.

Az UniCredit Bank automatáinál is egymilliós összeg a határ, de a lakossági kártyák legtöbbje 500 ezer forintban maximalizált. A portál hozzáteszi továbbá, hogy lehetőség van ennél magasabb, maximum egy hetes időtartamra szóló napi limit beállítására is, ehhez azonban a bank egyedi elbírálása szükséges.