Az UEFA Euro 2024 előtt az Adidas a mai napon bemutatta hét szövetség számára készült technikai sportszereinek legfrissebb sorozatát. Magyarország, Belgium, Németország, Olaszország, Skócia, Spanyolország és Wales újragondolt hazai és idegenbeli dizájnt kap, amely a hagyományos és modern identitás előtt tisztelegve egyesíti a szurkolókat és a játékosokat.

A sportszergyártó közleménye szerint Magyarország legújabb mezének tervét az az elv vezérelte, hogy minden magyart egyesítsen − bárhol is legyenek a világon −, hogy együtt szurkolhassanak csapatuknak az európai labdarúgás legnagyobb színpadán. Magyarország hazai mezét a nemzeti lobogó színei és a válogatott címerének mintái ihlették, amelyet büszkén viselhetnek a játékosok és a szurkolók a szívük felett.

Az új mezeket a magyar labdarúgó-válogatott először a két hazai felkészülési mérkőzésen fogja viselni a Puskás Arénában, előbb Törökország ellen március 22-én, majd Koszovó ellen március 26-án.

Az egyes szövetségekkel együttműködésben készült könnyű mezek élsportra lettek tervezve, és a világklasszis játékosok számára biztosítják a magabiztos játékot még nagy nyomás alatt is, hála a legújabb Adidas-technológiáknak. Minden mez vagy a HEAT.RDY technológiát alkalmazza, amelynek lényege, hogy a játékosok kényelmesen érezzék magukat, vagy az AEROREADY technológiát, amely az izzadságelvezető és nedvszívó anyagok ötvözésével segít a játékosoknak szárazon maradni. Kisebb címereket és további hálós paneleket is alkalmaztak a tervezés során, amelyek javítják a légáramlást és kényelmet biztosítanak, hogy a játékosok a játékra koncentrálhassanak.