profit_warning

01.
17.
12:39
Szomorú hír a Shelltől

Szomorú hír a Shelltől

Kisebb sokkot okozott a londoni tőzsdén a Shell profit warningja, amelyből kiderült, hogy az elmúlt év utolsó negyede igencsak rosszul sikerült Európa legnagyobb olajmultijának.

Szerző(k): Economx
06.
19.
12:21
Lefelé módosított a francia multi

Lefelé módosított a francia multi

Az euróövezeti válság és a nyersanyagok drágulása miatt a korábban vártnál rosszabb eredményre számít az idén a Danone.

Szerző(k): MTI-Eco
01.
10.
13:34
Az európai multik is buknak a válságon

Az európai multik is buknak a válságon

Európa két nagy feldolgozóipari cége, a Philips és a Siemens is úgy tapasztalja, hogy ellenszélben kell folytatnia tevékenységét.

Szerző(k): NAPI
11.
28.
06:15
Profitriadót fújt az E-Star!

Profitriadót fújt az E-Star!

Lényegében profitfigyelmeztetésként is felfogható az E-Star harmadik negyedéves jelentése, a menedzsment az idénre megfogalmazott 13,2 millió eurós EBITDA célt csaknem megfelezve 7 millióra vágta, míg 2012-re 20,5 millióról 12,3-ra mérsékelte a tervet.

Szerző(k): Józsa Bernát
09.
27.
09:50

Profit warning a Philip Morristól

A Philip Morris Cos. Inc. részvényenként a júliusban prognosztizált 9-11 dollárcentről 3-5 centre csökkentette az idei profitra vonatkozó előirányzatát. A mostani bejelentést a világ vezető dohányipari csoportja a megemelt fogyasztási adókkal, valamint a lanyha gazdasági növekedés miatt visszafogottabb fogyasztói költekezéssel indokolta.

Szerző(k): Sebő Gábor
09.
11.
10:06

Profit warningot adott ki a Hitachi

Változatlan forgalom mellett a korábbinál lényegesen gyengébb eredményt vár a szeptemberrel záruló félévben a japán Hitachi Ltd. chip- és elektronikai cikkgyártó. A korábban jelzett 5 milliárd jenes nettó nyereség helyett nullszaldós eredményt vár, az adózás előtti 15 milliárdos eredmény helyett pedig 19 milliárdos veszteséget prognosztizál.

Szerző(k): Barabás T. János
08.
28.
09:39

Nortel: profit warning, elbocsátások

A kanadai székhelyű Nortel Networks Corp., a világ egyik legnagyobb távközlési eszközgyártója bejelentette, hogy eredeti prognózisával ellentétben a harmadik negyedévben nem tudja a második negyedév szintjén tartani üzemi tevékenységéből származó árbevételét, az várhatóan mintegy 10 százalékkal csökken a tovább gyengülő kereslet miatt. Ugyanakkor újabb elbocsátásokat terveznek: az év végére 35 ezerre akarják lefaragni a szerkezetátalakítási program kezdete előtt, 2000 decemberében még 95 500-as létszámot.

Szerző(k): Barabás T. János
07.
30.
09:16

Profit warningot adott ki a Volkswagen AG

A Volkswagen AG bejelentette, hogy 9 százalékkal, 4 milliárd euróra csökkenti idei adózás előtti nyereségre vonatkozó várakozását. A most közzétett üzleti jelentés szerint a VW adózott nyeresége az első félévben 3,5 százalékkal, 1,40 milliárd (részvényenként 3,64) euróra, adózás előtti eredménye pedig 4,1 százalékkal, 2,26 milliárd euróra csökkent.

Szerző(k): Sebő Gábor
07.
23.
09:35

Profit warningot adott ki a Fortis

Profit warningot adott ki a Fortis holland-belga bankcsoport. A közlemény szerint az értékpapír-piaci helyzet romlása miatt a várhatólag kedvező első félévi eredmények ellenére sem fogják elérni az év végére kitűzött célokat. A Fortis májusban még minimum 12 százalékos nyereségnövekedést prognosztizált 2002-re.

Szerző(k): Barabás T. János
04.
04.
09:43

Profit warning a Compuware-től

Az eddig vártnál alacsonyabb negyedik negyedéves nyereségre számít a szoftvergyártó Compuware Corp. A társaság a március 31-ével záruló negyedik üzleti negyedévben 400 és 408 millió dollár közötti eredményt vár, ami mintegy 50 millió dollárral elmarad az előzetes prognózisok átlagától.

Szerző(k): Kolozsi Pál