nyilatkozat

03.
15.
13:01

LMP: március 15-én született meg a modern Magyarország eszménye

1848. március 15-e történelmi pillanat volt, akkor született meg a modern Magyarország eszménye - közölték az LMP társelnökei kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
15.
12:53

Dobrev: ma nem a balsors tép, hanem vezetőink fordítottak hátat Európának

A Demokratikus Koalíció politikusa, Dobrev Klára szerint "1848–49-et, 1956-ot vérbe fojthatták az oroszok, de mi soha többé nem akarunk vérözönt lábainknál, sem lángtengert felette. 1848 és 1956 eszméinek saját vezetőink fordítottak hátat."

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
24.
14:30
EP: Ukrajna független és önálló állam, területi egysége pedig kétségbevonhatatlan

EP: Ukrajna független és önálló állam, területi egysége pedig kétségbevonhatatlan

Az Európai Parlament (EP) elnöke és a képviselőcsoportok elnökei közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben elítélik az Oroszország által indított Ukrajna elleni inváziót. Az orosz támadást jogtalannak és igazolhatatlannak tartják.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
12.
06:59

Peren kívüli megegyezés a BorsodChem-ügyben

Peren kívüli megegyezéssel zárult a CIB Bank és a PSZÁF közötti jogvita a BorsodChem (BC)-ügyben. A hitelintézet a megállapodás alapján visszavonta az elsőfokú ítélet ellen benyújtott fellebbezését és nyilatkozatban ismerte be, hogy az ügyben nem kellően körültekintően járt el. A NAPI Gazdaság úgy tudja, a CIB részéről a tárgyalásokat Surányi György, az IntesaBci közép-kelet-európai regionális igazgatója koordinálta. A bank éléről tavasszal távozó elnök-vezérigazgató, Zdeborsky György egy interjúban nemrég maga is a megegyezést pártolta, kifejtette ugyanakkor: „mai eszemmel is megtenném az akkori lépéseimet, csak egy kicsit több pénzért”. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI