elemzők

12.
22.
17:43
Amerika elrontotta a hangulatot a magyar börzén

Amerika elrontotta a hangulatot a magyar börzén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 51,24 pontos, 0,11 százalékos csökkenéssel 45 538,06 ponton zárt csütörtökön.

Szerző(k): Németh Tamás
10.
04.
15:23

Mély recesszióban Európa - mielőbb kamatvágás kell

Már az előző negyedévben mély recesszió kezdődött az euróövezetben, amelynek központi bankja nagy valószínűséggel meredek kamatcsökkentési sorozatot indít már a legközelebbi jövőben - jósolják a londoni City elemzői.

Szerző(k): NAPI Online
11.
09.
06:59

A piac az infláció gyors esésére számít

A NAPI Gazdaság konszenzusa szerint 7,6 százalék lehet az októberi infláció. Az elemzői becslések átlaga 7,57 százalék, de a legtöbben, szám szerint öten a 7,5 százalékos értékre tippeltek, így ez sem okozna nagy meglepetést az adat keddi közzétételekor. Az üzemanyagok árának csökkenése miatt többen most már azt sem zárják ki, hogy az év végi infláció 7 százalék alatt lesz. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
08.
31.
06:59

A folyó fizetési mérleg enyhe romlását valószínűsíti a piac

Az első félév tavalyinál kisebb hiánya után júliusban a tavalyit meghaladó, 55 millió eurós folyófizetésimérleg-hiányt és 233 millió eurós áruforgalmi deficitet várnak a NAPI által megkérdezett elemzők. Szerintük a nyugat-európai növekedés lassulása ronthatja leginkább a mérleget, a forint felértékelődésének hatása csekély. Összességében így is a GDP 4 százaléka körüli, 2,2 milliárd euró lehet a folyó mérleg éves hiánya. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
08.
13.
20:00

Az elemzői konszenzus 9,36 százalékos inflációt jelez júliusra

A NAPI Gazdaság által megkérdezett elemzők átlagosan jóval 10 százalék alatti, 9,36 százalékos inflációs adatot várnak júliusra, míg a Reuters felmérése szerint 9,53 százalék valószínű. Az infláció zuhanásának oka a tavalyi kedvezőtlen hatások kiesése, azaz főként az élelmiszer-ársokk elmaradása, míg a forint felértékelődésének áremelést fékező hatása egyelőre mérsékelt. A hivatalos adat kedden, délelőtt 9 órakor lát napvilágot.

Szerző(k): NAPI
03.
13.
08:35

Emelkedő infláció az eurózónában?

Elemzők szerint az eurózóna fogyasztói árindexe februárban 2,6 százalékra emelkedik a januári 2,4 százalékról. A Dow Jones felmérése szerint az energiahordozók áremelkedése és kergemarhakór miatt dráguló élelmiszerek növelik az inflációt a térségben. A hivatalos adat pénteken jelenik meg.

Szerző(k): Baka Zoltán