Újabb programmal bővítette a főpolgármesteri kampányát Vitézy Dávid. A jelölt a fővárosi kerékpáros közlekedést fejlesztené, mégpedig a BKK-bérletekkel. A terv szerint a BKK-bérlettel használhatók lennének a Mol Bubi kerékpárok is. További elképzelés, hogy Mol Bubi-állomásokat létesítenének a főváros külső kerületeiben is.

A közösségi oldalára felrakott videóban Vitézy Dávid elmondta, hogy a Magyar Kerékpárosklub vezetőivel tárgyalt arról, miként lehetne emelni a fővárosban a biciklisták számát. Az egyeztetések végén arra jutottak, hogy több budapesti lakos számára kell elérhető alternatívaként felkínálni a közösségi bringázást.

A főpolgármester-jelölt szerint ezzel többek számára válna valós alternatívává a kerékpáros közlekedés, másrészt pedig egy ösztönző lenne a budapesti lakosoknak, hogy a MÁV-Volán-bérletek helyett a BKK-bérletet válasszák. Vitézy Dávid szerint ezzel támogatni lehetne a fővárosi tömegközlekedés fenntartását.

Vitézy másik terve, hogy a közbringarendszert kiterjesztené a Hungária körúton kívülre is, ami azzal járna, hogy a külső kerületekben is létrehoznának Mol Bubi-állomásokat, hogy minél nagyobb zónában lehessen használni a közösségi bicikliket. A külvárosi Bubi-állomásokat legfőképpen metróállomások, lakótelepek és kollégiumok környékén létesítenének.