Miután lemondott Varga Judit, kiderült a friss Magyar Közlönyből, hogy kik foglalják el a jövőben megüresedett pozícióit:

  • az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának új elnöke Tessely Zoltán;
  • alelnöke pedig Illés Boglárka lesz.

A volt igazságügyi miniszter megüresedett elnöki helyét átvevő Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő: 2002 májusában lépett be a Fideszbe és 2008 és 2014 között Bicske polgármestere volt.

Sorcserék folyamatban, exférj akcióban

A kegyelmi ügy következtében Novák Katalin köztársasági elnök után közvetlenül Varga Judit február 10-én visszaadta országgyűlési mandátumát, és ezzel együtt azt is bejelentette, hogy kivonult a közéletből. A leköszönő igazságügyi miniszter egyúttal az Európai Ügyek Bizottságának elnökeként és országgyűlési képviselőként is dolgozott, ő lett volna a kormánypártok EP-listájának vezetője a június 9-i választásokon.

A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési mandátum kiadásáról. A Fidesz–KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a lista 162. helyén állt.

Farkas Örs a Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár.

Ugyanakkor az már február végén kiderült, hogy Deutsch Tamás lesz a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője

Azóta pedig Varga Judit volt férje, Magyar Péter is akcióba lendült, és jelenleg ő a hazai közélet egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó, leghangosabb figurája, aki többek között tömegeket megmozgató március 15-i ünnepségén jelentette be, hogy pártot alapít és egyre komolyabban gondolja közéleti szerepvállalását.

Magyar Péter: Harminc éve nem látott botrányt csinálok, lemond a kormány

Ígéri, a tervezett ügyészségi meghallgatása után minden információt nyilvánosságra hoz.

A részletekről ITT írtunk bővebben.