Miután a Parlamentben Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője bejelentette, hogy az ellenzéki párt Vitézy Dávidot támogatja a főpolgármester-választásonUngár Péter országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke elmondta, hogy

Vitézy Dávid egy civil szervezet és az LMP közös jelöltjeként fog indulni.

A politikus az Ultrahang podcastjában arról is beszélt, hogy a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely választási ígéretei nagyrészt egyáltalán nem valósultak meg, illetve a városvezető elmúlt öt éve mindössze egy siránkozás:

semmi mást nem csinált, mint éveken át mindenen, folyamatosan siránkozott.

Ezzel ellentétben Vitézy Dávid olyan jelölt, aki átlátja az olyan nagy rendszereket, mint például az egészségügy, a szociális szféra, a városfejlesztés – közölte Ungár Péter, aki szerint még akár az is elképzelhető, hogy Karácsony Gergelyt Vitézy Dávid személyében ismét elüti a villamos, és visszalép a főpolgármester-jelöltségtől:

(…) És a Vitézy Dávid, a »fonódó villamos« el fogja ütni Karácsony Gergelyt, és akkor két jelölt közül tudnak a budapestiek választani: Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid közül.

Vitézy elindul, elege lett a kormányból és Karácsonyból

A leendő főpolgármester-jelölt szerint Budapest problémáira nem várhatunk megoldást sem a kormánytól, sem a jelenlegi városvezetéstől.
A részleteket ITT olvashatja.

Ungár Péter úgy fogalmazott, hogy az LMP adja a következő főpolgármestert, aki az eddigi mezőnyből a legalkalmasabb a feladatra.

Magyar Péter egy válságtünet

De az LMP társelnöke egy új politikusról, Magyar Péterről, erről a nemrég az országos politikába berobbant szereplőről is véleményt formált.

Szerintem Magyar Péter egy érdekes jelenség, aki jól rátapintott a közvéleménynek arra a hangulatára, hogy sokaknak ellenszenvesek azok a Fidesz soraiban felbukkanó politikusok, akik velünk egykorú, mandzsettagombos emberek, akik még soha nem voltak ellenzékben, akik már a kormányzásba ültek be.

Ugyanakkor Ungár Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar politikai életben van egy közeg, amely egy pillanat alatt tud nagyon erős messiásváró elvárásokat felépíteni egy új szereplővel kapcsolatban, és ugyancsak egy pillanat alatt képes ezzel szemben menni.

Magyar Péter tehát egy válságtünet, aki egy jogosan elégedetlen társadalmi csoport elvárásait testesíti meg – fogalmazta meg ezzel kapcsolatos gondolatait az LMP társelnöke.