A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében azt írja, az új Testület célja az, hogy tanácsokkal és elemzésekkel segítse a Kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésén keresztül, „különös tekintettel a kormányzati működés szuverenitási, társadalmi, gazdasági, biztonsági, kulturális és egyéb kockázatokkal szembeni ellenálló képességére” – írják.

A Testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Mint írják, a Testület működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezeti keretei között működő titkárság gondoskodik majd, Orbán Balázs irányításával.

A tanácsadó szervezet március 14-én kezdi meg működését, tagjai között van Dr. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Prof. dr. Kovács Árpád mérnök, közgazdász, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Kovács József nemzeti információs államtitkár, Dr. Maróth Miklós, a miniszterelnök tudománypolitikai tanácsadója, Papp Károly polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő államtitkár, valamint Stumpf István alkotmányjogász.

 

Orbán Balázs: vége lesz a világnak, ha eltörlik a keleti modellt

A Nyugat-Balkán országai és Magyarország sajátos összetartozásáról beszélt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a 2023-as Budapest Balkans Forum második napján tartott beszédében.
Ha többre kíváncsi, kattintson ide--->