Évtizedes ügy végére tett pontot első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amikor nem jogerősen elítélte Schobert Norbertet

A fitneszedző üzletembert, a Norbi Update termékcsalád és életmód-program kifejlesztőjét még 2013-ban perelte be két ismert magyar DJ, Hamvai P.G. és Roberto Winny, mert állításuk szerint Schobert Norbert több szerzeményüket engedély és fizetség nélkül használta fel aláfestő zenének az általa készített DVD-ken. 

A március 8-án hozott elsőfokú ítéletet után az RTL Fókusz című műsora megkereste az üzletembert, aki nem nyilatkozott, csak annyit üzent, hogy ez még nem jogerős ítélet, és különben sincsen semmiféle tartozása a kiadók felé.

Papp Róbert (Roberto Winny) a riportban elmondta: a vita 3 dal felhasználásáról és 30 millió forintról szól. Ha az ősszel várható másodfokú, jogerős ítélet is a javukra dönt, akkor kezdődhet a jogsértés forintosítása.

Schobert Norbert az eljárás során beismerő vallomást tett, és már 2015-ben több mint 30 millió forintot fizetett az Artisjus jogvédő egyesületnek, később pedig a kiadóknak is átutalt 15 milliót. Azt viszont akkor sem ismerte el, hogy a szerzőknek, azaz a DJ-knek is kellene fizetnie.

Időközben a fitneszguru is beperelte a lemezlovasokat hitelrontásért, 500 millió forintos kártérítést követelve.

Az üzletembert az elmúlt években több csapás is sújtotta: 2021 nyarán sztrókot kapott, majd eladta érdekeltségeit. 2023-ban a vásárlói félrevezetése miatt 40 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal a Norbi Update-et, majd ezt a határidő lejárta utána újabb 23 millió forinttal toldották meg.

Schobert Norbert tavaly májusban bejelentette: visszavonul. A DJ-k azonban bizakodnak, hogy követelésük behajtható lesz.