A Sándor-palota szerda délután egy közleményben reagált arra, hogy Dobrev Klára köztörvényes bűnözőnek nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt. 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője ugyanis azt állította, hogy dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy

Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző

A Sándor-palota minderre úgy reagált, hogy

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több, mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el.

Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója.

Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre

– teszik hozzá.

Az államfő állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében. Az államfő

a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson,

egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja" – fogalmaznak. Azt is írják:

A rágalmazóval szemben a Sándor-palota megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Dobrev Klára korábban amellett, hogy lemondásra szólította fel Sulyok Tamást, azt is bejelentette, hogy csütörtök délelőtt átadja az ügyészségnek a dokumentumokat, továbbá bemutatja azokat a sajtó képviselőinek is. Közben dokumentumokból már a Facebookra is kitett néhány képet, amelyeken Sulyok Tamás aláírásai láthatók.